Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالرضا قاسم‌پور جانشین استاندار در ستاد مدیریت کرونای استان فارس در ستاد مدیریت کرونای دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با توجه به شیوع ویروس جهش یافته موسوم به کرونای انگلیسی، مسافرت با استفاده از خودروی شخصی به فارس و شیراز، ممنوع شده است.

او تاکید کرد که براساس مصوبه ستاد مدیریت کرونا، خودرو‌های شخصی اجازه ورود به استان را ندارند و از ورودی‌های استان برگشت داده می‌شوند، اما تردد با وسایل نقلیه عمومی در صورت منفی بودن تست کرونای مسافران، منعی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون استانداری فارس همچنین گفت: پارسال تمام مشاغل و اصناف به غیر از مشاغل ضروری تعطیل شد، اما امسال اصناف تعطیل نمی‌شوند و نظارت‌ها بیشتر می‌شود و بازرسان با سختگیری بیشتری با متخلفان بهداشتی، برخورد می‌کنند.

قاسم‌پور با تاکید بر اهمیت تشدید نظارت‌ها بر عملکرد اصناف در شهرستان‌های استان، از روسای شبکه‌های بهداشت و درمان خواست از تمام ظرفیت برای جلوگیری از تجمعات، مراسم عزا و عروسی و سفر‌های نوروزی استفاده و با مشارکت سایر ادارات و سازمان‌ها برای مقابله با کرونا تلاش کنند.

او با بیان اینکه هر جا همدلی و تعامل بین مجموعه بهداشت و درمان و سایر ادارات بیشتر بوده، نتایج بهتری نیز به دست آمده است، ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همراهی مردم و تلاش مجموعه سلامت و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی و تیم مدیریتی استان به زودی بتوانیم جشن پایان این اپیدمی مرگبار را در کشور و دنیا برگزار کنیم.

قاسم‌پور در بخشی از سخنان خود، هماهنگی، اتحاد و انسجام تیم مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز را رمز موفقیت این مجموعه در راستای کنترل و مهار کروناویروس دانست و افزود: مجموعه سلامت استان در دوران پیش از کرونا نیز عملکرد خوبی داشته و در دوران همه گیری نیز اقدامات موثر و ماندگاری برای سلامت مردم انجام داده است.

او با اشاره به اینکه فارس بیشترین آمار تست کرونا را دارد، آمار پایین مرگ بیماران کرونا نسبت به کشور، ایجاد مراکز ۱۶ ساعته برای نخستین بار در کشور، تولید کیت‌های تشخیصی، تولید اقلام بهداشتی و بسیاری از ابتکارات علمی و تخصصی را از مواردی برشمرد که به عنوان عملکرد مطلوب ثبت شده است.

معاون استانداری فارس با اشاره به اینکه در ستاد استانی مدیریت کرونا تلاش شد تا بین سلامت، امنیت اقتصاد جامعه تعادل برقرار شود و تولید در استان حتی برای یک روز تعطیل نشد و در زمینه کمک‌های مومنانه مردم به بیماران و نیازمندان اتفاقات خوبی را شاهد بودیم، گفت: نظارت، بازرسی و کنترل شیوه اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی در استان سبب شد تا مردم نیز با دقت بیشتری مسایل بهداشتی را رعایت کنند و سامانه‌هایی نیز برای گزارش موارد تخلف از سوی اصناف و مشاغل راه اندازی شده است.

قاسم‌پور با بیان اینکه فارس از نظر تقسیمات جغرافیایی با ۳۶ شهرستان، استان نخست کشور و از نظر جمعیتی چهارمین استان کشور محسوب می‌شود، افزود: بخش بسیاری از بیماران از استان‌های همجوار به فارس مراجعه و خدمات درمانی دریافت می‌کنند که این خدمات با بهترین کیفیت ارایه می‌شود و برای ادامه این مسیر باید هم اندیشی و پیشنهادات مختلف را برای بهبود امور بررسی کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در جدال سخت کادر درمان کشور و استان فارس با ویروس کرونا در یک سال گذشته و شهادت تعدادی از مدافعان جان بر کف حوزه سلامت در این کارزار سهمگین، یاد و خاطره این شهدا را گرامی داشت و ایثار و جانفشانی تمام مجموعه سلامت برای حفظ و ارتقای سلامت مردم را ستودنی و هم ردیف مجاهدت و ایثار شهدای هشت سال دفاع مقدس دانست.

مهرزاد لطفی با بیان اینکه امکان انجام ۱۰ هزار تست کرونا به شکل روزانه در فارس وجود دارد، حمایت و همراهی مسئولان استان با کادر بهداشت و درمان را در نتیجه بخش بودن مبارزه با کروناویروس بسیار تاثیرگذار دانست.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی شیراز ممنوعیت سفر دانشگاه علوم پزشکی مدیریت کرونا قاسم پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۹۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پنجاه به دَر» قزوینی‌ها چگونه مدارس را تعطیل کرد؟ (+عکس)

امروز پنجاهمین روزِ بهار است؛ روزی همزمان با آیینِ «پنجاه به درَ» قزوینی‌ها؛ آیینی کهن که حتی برگزاری آن بهانه‌ای برای تعطیلی مدارس شهر می‌شود!

به گزارش ایسنا، مناسبت‌ها و آیین‌های متعددی در تقویم ایرانِ باستان وجود دارد که برخی از آنها تنها مربوط به منطقه جغرافیایی خاصی است. با این وجود از تعدادی از آنها تنها یک نام باقی مانده است و یا به شکل محدود برگزار می‌شوند؛ البته داستانِ «پنجاه به درَ» برای قزوینی‌ها متفاوت است تا جایی که آموزش و پرورش این استان، طی اطلاعیه‌ای اعلام می‌کند که مدارس این شهر در نوبت عصر تعطیل است تا خانواده‌ها بتوانند در آیینِ «پنجاه به درَ» شرکت کنند. اقدامی قابل تامل آنهم در شرایطی که یا برخی از این آیین و رسوم کهن در حال فراموشی است و یا مناسبت‌های وارداتی درحال جایگزینی با آنها هستند.

وابستگی جشن‌های ایرانی با امور روزمره ایرانیانِ باستان غیرقابل انکار است. در واقع مردم اتفاقاتی را واسطه برگزاری جشن‌ها و آیین‌هایی می‌کردند که زندگی روزمره‌شان با آنها گره خورده بود؛ از جمله آنها می‌توان به امور مرتبط با کشاورزی اشاره کرد؛ آیین‌هایی برای شکرگزاری نعمت‌های پروردگار برای رُستنی‌های زمین و یا درخواست و دعا برای موضوعات مرتبط با آن.

«پنجاه‌به‌دَر» مراسم برای شکرگزاری بارش‌های بهاری و یا باران‌خواهی در سال‌های کم‌ بارِش در شهر قزوین است که از دیرباز تا همین امروز در پنجاهمین روز بهار، یعنی ۱۹ اردیبهشت ماه در محل مصلی قدیمی شهر برگزار می‌شود. این مصلی میان باغات سنتی‌ شهر قرار دارد.

هرچند که سال گذشته تبدیل محل برگزای این آیین به پارکینگ، اجرای مراسم را تا روزهای منتهی به آن در شرایطی بلاتکلیفی قرار داده بود اما به نظر می‌رسد در سال جاری با توجه به همکاری آموزش و پرورش با مردم برای شرکت حداکثری در این آیین، مشکلات برگزاری مراسم به حداقل رسیده باشد.

آیین «پنجاه‌ به دَر» که در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ایران به ثبت رسیده است؛ به گفته برخی در گذشته به شکل جدی‌تر توسط زنان برگزار می‌شده است؛ هرچند درحال حاضر برگزاری آن جز در یک بخش تفاوتی میان زنان و مردان ندارد.

درگذشته مردم در پنجاهمین روز بهار با همسایه‌ها و آشنایان از خانه بیرون می‌آمدند و به مصلی می‌رفتند. با توجه به اینکه آب‌انباری قدیمی در این قسمت وجود داشت، در صورتی که در آن سال باران کمی باریده بود و احتمال خشکسالی می‌رفت، آنها روی بامِ آب‌انبار به نیت باران‌خواهی، دو رکعت نماز حاجت می‌خواندند و از خداوند تَرسالی طلب می‌کردند.

از سوی دیگر اگر بارش باران را تا آن زمان کافی می‌دانستند، نماز شکر به‌جا می‌آوردند. زنان پس از خواندن نماز مجددا وضو می‌گرفتند و چند قطعه سنگ برمی‌داشتند و به نیت برآورده‌شدن خواسته و حاجتی که داشتند، این سنگ‌ها را بر سردر و دیواره آجری آب‌انبار می‌چسباندند. به اعتقاد آنها اگر سنگ‌ها به سردر، یا دیواره آب‌انبار می‌چسبید، خواسته و حاجت آنها به‌زودی برآورده می‌شد.

بعد از برگزاری این مراسم، آنها در «پنجاه به‌ دَر» نان و ماست و یا آش‌رشته در میان حاظران در این مراسم تقسیم می‌کردند؛ البته پخش کردن نذری‌های دیگری مانند نان و پنیر، آجیل مشکل‌گشا، شیرینی‌های باقی‌مانده از سفره نوروز و میان‌وعده قزوینی «دُیماج» نیز به مرور رواج یافته است. دُیماج پیش‌غذایی محلی با مخلوطی از نان خردشده، پنیر، سبزی، گردو، کشمش و سیر است.

دُیماج

هرچند نیت و برخی کارهایی که مردم در «پنجاه به دَر» انجام می‌دهند با «سیزده‌ به‌در» متفاوت است اما در نهایت این رسمِ ایرانی هم بهانه‌ای برای دور هم جمع شدن افراد و گذراندن اوقاتی خوش کنار یکدیگر می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برف نیمه اردیبهشت مدارس این شهر را تعطیل کرد/ عکس‌
  • مردم این شهر امروز پنجاه بِدَر را جشن گرفتند/ جشنی که مدارس را هم تعطیل می‌کند!
  • «پنجاه به دَر» قزوینی‌ها چگونه مدارس را تعطیل کرد؟ (+عکس)
  • مدارس نوبت عصر این شهر تعطیل شد
  • مدارس نوبت عصر قزوین تعطیل شد
  • مدارس قزوین در نوبت عصر تعطیل شد
  • مدارس نوبت عصر شهر قزوین «پنجاه‌به‌در» تعطیل است
  • برای اسکان ۱.۵ میلیون آواره نیازمند شمار زیادی چادر هستیم
  • هشدار سطح نارنجی در گیلان/ مردم از توقف و برپایی چادر در کنار رودخانه‌ها خودداری کنند
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد