Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس گفت: دبیرخانه شهر جهانی صنایع دستی شیراز که در محل باغ خانواده شمس افتتاح شده بود، مدت‌های طولانی است فعالیتی ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، کارشناسان حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس شهر شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی را دارای 950 کارگاه فعال در حوزه هنرهای سنتی، همچون خاتم‌کاری، کاشی هفت‌رنگ و قلم‌زنی می‌دانند که به دلیل زیبایی‌های چشم نواز هر یک از این رشته‌ها در این شهر همواره مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آخرین آمار ارائه شده در آذر ماه سال گذشته اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس حدود یک‌هزار و 200 عضو دارد که هم اکنون از 120 رشته صنایع دستی در استان فارس، حدود 80 رشته همچنان فعال هستند و نزدیک به 200 هزار صنعتگر و بافنده در صنایع دستی فارس فعالیت می‌کنند. 

در بهمن ماه 98 بود که شهر شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی معرفی شد و پس دو سال وقفه از 15 فروردین ماه 1400 دبیرخانه این عنوان جهانی در شیراز آغاز به کار کرد اما پس از گذشت یکسال و دو ماه از افتتاح این دبیرخانه، این‌ مکان فعالیتی ندارد و هم اکنون تعطیل است. 

حسین همتی، مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس در گفت‌وگو‌ با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: باتوجه به اینکه دبیرخانه شهر جهانی صنایع دستی شیراز در محل باغ خانواده شمس افتتاح شده بود اما مدت‌های طولانی است که این مکان فعالیتی ندارد. 

وی در این خصوص گفت: فعالیت این دبیرخانه تا حدودی کمرنگ شده است و به دلیل اینکه این حوزه به شهرداری مربوط می‌شود و شهردار نیز به عنوان دبیر شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شده است، باتوجه به تغییر مدیریت‌های صورت گرفته در حوزه مدیریت شهری نیاز است تا مدیریت جدید به این حوزه ورود کند.

همتی با تأکید بر اینکه افرادی که به این حوزه ورود می‌کنند باید دلسوز و متخصص حوزه صنایع دستی باشند، افزود: باتوجه به دغدغه‌ای که حوزه صنایع دستی دارد اگر ورود ما به این حوزه صورت گیرد جشن بزرگی برای شهر جهانی صنایع دستی برگزار خواهیم کرد و با وجود مشکلاتی که بیماری کرونا طی دو سال گذشته برای این حوزه به‌وجود آورد اما در تلاشیم تا از این عنوان حفاظت و حراست کنیم. 

او ادامه داد: این دبیرخانه باتوجه به تغییر مدیریت‌های شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز دستخوش تحولات درون سازمانی شد‌ و در حال حاضر فعالیتی از این دبیرخانه را مشاهده نمی‌کنیم و اگر اداره فعالیت آن به اتحادیه صنایع دستی سپرده شود به طور قطع منافع آن به شهر شیراز و جامعه صنایع دستی می‌رسد.

همتی همچنین افزود: امید است مشکلات مربوط به حوزه صنایع دستی قبل از شروع رویداد جام جهانی رفع شود تا به موضوع تجارت و درآمد این‌حوزه به هنرمندان پرداخته شود. 

لازم به ذکر است باتوجه به اینکه در هفته گردشگری اعلام شده بود باید یک سایت تخصصی ویژه مکتب شیراز راه‌اندازی شود، همتی در این خصوص گفت: در گذشته به‌دنبال ایجاد این سایت بودیم و بازدیدهایی از مکان‌های مختلف برای راه‌اندازی این سایت صورت گرفت اما در نهایت منتج به نتیجه نشد و به دلیل بروکراسی‌های پیچیده اداری و مسائل حاشیه‌ای پیش آمده منجر شد تا این موضوع به حاشیه برود اما برنامه‌هایی را در این خصوص در دستور کار داریم.

وی ابراز کرد: باتوجه به اینکه مکتب شیراز موضوعات خاص خود را دارد و باید به این حوزه به صورت تخصصی نگاه شود لذا برای این اقدام نیازمند یک سایت در یک مکان و فضا هستیم که بتوانیم به این حوزه ورود کنیم و هنرمندانی که چه در مکتب شیراز و چه در سایر هنرها همچون قلم‌زنی، کاشی هفت رنگ فعالیت دارند ورود کنند تا احیای این هنرها صورت گیرد. 

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در خصوص حراج دو مرحله‌ای آثار صنایع دستی استان، گفت: در طی تحولات و تغییرات مدیریتی به وجود آمده در بدنه دولت و تغییر معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی موضوع حراج آثار صنایع دستی در سایه این تغییرات گم شده است و حتی در راستای برگزاری مرحله اول آن که مجوز و تأییدیه آنها صورت گرفت، در نهایت اقدامی انجام نشد و در انتظار تصمیم‌گیری‌های معاونت جدید هستیم تا انجام این کار صورت گیرد. 

نگاه به صنایع دستی البرز نیازمند تغییر است صنایع دستی خراسان جنوبی در تار و پود مشکلات گرفتار است محروم ماندن از ظرفیت عظیم تولید ثروت از حوزه صنایع دستی در سایه بی‌توجهی به آن 2 شهر استان اردبیل به نام صنایع دستی ثبت ملی شد

همتی تصریح کرد: این تغییرات مدیریتی موجب می‌شود تا مدیریت جدید ملزم به آشنایی با اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی کشور باشد و این موضوع کمی زمانبر است اما بر هیچکس پوشیده نیست که اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی فارس برترین اتحادیه کشوری است و در تمام نمایشگاه‌های بین‌المللی برای کشور آبروداری کرده است. از سوی دیگر این حوزه با وجود تغییر مدیریت‌ها و دیدگاه‌های متفاوتی که وجود دارد اما راه خود را ادامه می‌دهد. 

اشاره به حوزه المان از دیگر موضوعاتی بود که  مدیر عامل اتحادیه تعاونی های صنایع دستی فارس به آن اشاره و بیان کرد: یکی از مشکلات و معضلاتی که به صورت مداوم در جلسات شورا و شهرداری مطرح می‌کردیم در خصوص ضعیف بودن حوزه المان‌سازی شهری در میدان‌ها و دیوار نگارهای شهر شیراز بود.

همتی در ادامه با بیان اینکه اتحادیه صنایع دستی باتوجه به کمرنگ شدن بیماری کرونا در جامعه با قوت کار خود را شروع کرده است تا اقدامات مؤثر و مثبتی در این راه صورت گیرد، خاطر نشان کرد: امید است افزایش قیمت‌ها امان جامعه هنرمندان صنایع دستی را نبرد. 

انتهای پیام/424/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه تعاونی های صنایع دستی استان فارس شهر جهانی صنایع دستی حوزه صنایع دستی صنایع دستی فارس صنایع دستی شهر شیراز صورت گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۰۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه آموزشی منعقد شده، سربازان وظیفه مرزبانی استان تحت تعلیم و آموزش صنایع‌ دستی قرار خواهند گرفت.

وحیده رخشانی امروز دوشنبه در جلسه هماهنگی طرح آموزش سربازان بیان کرد: یکی از اولویت‌ها و ماموریت‌های اصلی این معاونت گسترش فرهنگ آموزش صنایع‌ دستی در حوزه‌های مختلف است که در این راستا آماده همکاری و مشارکت با تمامی دستگاه‌های اجرایی، نظامی و بخش خصوصی هستیم. 

معاون صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: در همین راستا رایزنی‌هایی در سطح کلان انجام شده است که ماحصل آن انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در زمینه آموزش‌های صنایع‌دستی با قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح شد. 

وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه جلسه عملیاتی شدن آن با حضور نمایندگان مرزبانی استان در محل معاونت صنایع دستی اداره کل برگزار و مقرر شد در مرحله اول تعداد ۱۰۰ نفر از سربازان وظیفه فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان از آموزش‌های مهارتی صنایع‌ دستی حین خدمت بهره‌مند شوند. 

به گفته رخشانی، این دوره‌ها از نیمه مردادماه آغاز شده و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که بر اساس نیازسنجی و اعلام از سوی مرزبانی در رشته‌های گوهرشناسی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، چرم و معرق توسط معاونت صنایع‌دستی استان برگزار می‌شود. 

معاون صنایع دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در پایان نیز به برگزیدگان گواهینامه‌های پایان دوره مهارتی تعلق خواهد گرفت و می‌توانند از مزایای آن به منظور ایجاد کسب و کار استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • صنعت مازندران نیم مرده است/حرائم بلای جان سوادکوه
  • دریافت مهر اصالت برای پنج اثر از صنعتگران و هنرمندان چابهار
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • همه چیز مهیای رقابت بین نامزدهای ۲ حوزه انتخابیه مجلس در فارس است
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • پیش‌بینی ۸۲۰ شعبه اخذ رای در ۵ شهرستان شیراز
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند